Spanac cu sos quattro formaggi

Cum apare spanacul prin magazine, cum incep sa il folosesc – ma refer la cel crud, ca acela congelat il gasesc tot timpul. Am descoperit ca este divin cu paste. Ravioli umplut cu spanac sau penne cu sos de spanac si urda, multe combinatii.

Azi avem spanacul, tot cu paste, insa cu sos cu multe feluri de braza 🙂 Luam juma de kg de spanac, usturoi, paste, smantana dulce si branza, cat mai multe feluri (cascaval, mozarella, gorgonzola, parmezan, urda, orice gasiti – imi place sa pun mai multe arome, sa imbin dulcele cu amaruiul si asa mai departe).

Procesul tehnologic e chiar simplu. Se prajeste putin usturoiul tocat, la care se adauga spanacul taiat (nu foarte marunt). Lasati acoperit pana se inmoaie putin spanacul. Daca se gateste prea mult, isi pierde din calitati si e pacat. Pune si pastele la fiert.

Intr-o cratita se pune putin unt si cand e topit se adauga smantana. Focul trebuie sa fie foarte incet (daca nu gatim pe bain-marie). Adaugi pe rand tipurile de branza, amestecand fin cu un tel, pentru a te asigura ca totul se omogenizeaza si nu faci mingi de branza prin cratita. Cand branzeturile sunt topite si s-a omogenizat pasta, o adaugi peste spanac si amesteci bine totul.

Sosul rezultat se pune peste pastele preparate intre timp. Uneori prefer sa adaug si un galbenus de ou pe paste, inainte de a pune sosul, imi place gustul 🙂

Pastele preparata in acest fel pot fi o garnitura ideala la peste sau la un gratar slab.

0 Răspunsuri to “Spanac cu sos quattro formaggi”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu




Sustin `Nu e poveste`

Ce pregatim la cratita