Daca e un lucru care imi place, acela e busuiocul. Nu refuz niciodata o portie de paste cu busuioc. Pentru ca niste prieteni au fost in Italia in excursie de curand, am dat comanda de paste si parmezan. O nebunie 🙂
Problema (sau punctul forte, voi decideti) la reteta mea de paste a fost faptul ca lenea m-a indreptat spre un plic de sos pesto cu seminte de dovleac de la Kotanyi. Sacrilege, ar zice toti bucatarii! Asta e, uneori mi-e lene 🙂
Dar, daca nu sunteti asa lenesi ca mine, preparati sosul pesto ca la carte: amesteci intr-un blender ulei de masline, usturoi, busuioc, alune/nuci/seminte de dovleac (le prefer pe ultimele), zeama de lamaie, piper, pana se obtine o pasta omogena.
Puneti sosul peste paste si taiati cu curatatorul de legume fasii subtiri de parmezan deasupra. Minunat 🙂
P.S. Am pus putina smantana dulce la sos pentru a fi mai cremos.
0 Răspunsuri to “Spaghete cu sos pesto”