Deficitul de Iod

Deficitul de iod este unul dintre factorii favorizanti ai maladiilor tiroidiene. In acest moment, in lume, sunt peste un milliard de persoane care sufera de tulburari produse de lipsa iodului din alimentatie.

Consecintele deficitului de iod
* are loc reducerea frecventei cardiace;
* perturbari ale tranzitului intestinal: constipatie;
* castig in greutate;
* pielea este uscata si rece;
* semne de depresie, somnolenta;

Surse alimentare de iod (micrograme la 100 gr. de aliment):

* apa din regiuni cu sol cu concentratii normale de iod – 2-15 micrograme;
* apa din regiuni cu sol sarac in iod – 0,1-1 micrograme;
* alge marine – 7 000 micrograme;
* morun proaspat – 500 micrograme;
* hering afumat – 100 micrograme;
* soia – 100 micrograme;
* crustacee – 30 micrograme;
* fasolte verde – 30 micrograme;
* lactate – 20 micrograme;
* carne – 5 micrograme;
* un ou – de la 4 la 10 micrograme;
* sardine – 1 microgram.
(Sursa: Dr. Laura-Margareta Bara)

Mai multe despre deficitul de iod si consecintele sale, aici.

0 Responses to “Deficitul de Iod”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




Sustin `Nu e poveste`

Ce pregatim la cratita


%d blogeri au apreciat asta: