Sunt o capsuna si cateva sute de euro mai importante decat familia?

copii fericiti

Potrivit ANPDC, peste 50.000 de familii de romani erau plecate la munca in strainatate la sfarsitul lunii martie, care au lasat în grija rudelor sau a prietenilor peste 74.000 de copii.

Peste 24.000 dintre copii provin din familii în care ambii parinti sunt plecati, iar 5.000 provin din familii cu parintele unic sustinator plecat in strainatate. Judetele in care sunt cei mai multi copii parasiti de parintii plecati in strainatate sunt cele din Moldova (Suceava, Neamt, Galati, Iasi).

Acesta este motivul pentru care autoritatea- e vorba despre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC)- a hotarat sa infiinteze niste centre de zi pentru asistarea acestor copii.
In conditiile in care majoritatea romanilor plecati isi petrec ani in `exilul profesional` si pierd contactul cu familia, pierd momente importante din familia lor, cateodata pierd chiar si ultimele clipe din viata apropiatilor, este oare acest efort justificat? Sunt veniturile o scuza suficienta pentru acest lapsus educativ?
De cele mai multe ori aceste persoane, care apeleaza la alternativa straineza sunt catalogate drept lase, persoane care au transformat propria viata intr-o depresie atat de puternica din care nici macar posibilitatile de angajare din tara si ducerea unui trai decent, nu au reusit sa ii trezeasca.
A devenit `parintele` roman o masinarie egoista avida dupa bani? Daca ar fi sa luam exemplul japonezilor care accepta si doua locuri de munca pentru a se sustine material, am putea concluziona ca totusi problema poate este una de educatie si constiinta.
Mai ales ca de cele mai multe ori, acesti copii abandonati raman la nivelul subzistentei, intr-un mediu strain, asteptand sarbatorile pentru o jucarie si o felicitare trimisa intr-o doara de femei/barbati care multi deja si-au inceput o noua viata departe de ochii vechii familii, lasata uneori in uitare…
Sentimente ca apartenenta la o cultura, societate, nucleu social, sentimente materne sau paterne, responsabilitate par a fi uitate de niste indivizi avizi dupa o viata mai `linistita` si o bunastare prost inteleasa. Pacat ca de cele mai multe ori cand se trezesc este pentru unii prea tarziu….

1 Response to “Sunt o capsuna si cateva sute de euro mai importante decat familia?”Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Sustin `Nu e poveste`

Ce pregatim la cratita

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: