Agonie si cool-isme pe .ro

E vorba despre site-uri de profil femeiesc. Saptamana trecuta se lansase petocuri.ro. Acum s-a lansat mayra.ro si cred ca am omis totusi inca o gramada recent lansate.
Toate sunt pentru femeile cool, pentru femeile trendy, fashion addict, te mai miri ce fel de exprimare neaosa mai folosesc. Sorry, poate sunt eu o pseudobaba, dar nu ma regasesc in nici o revista de profil (fie ea atat online, cat si offline). Poate pentru nu imi permite snobismul sa achizitionez toate porcariile recomandate, poate ca nu imi permite karma sa imi prostituez stilul personal, nu imi permite bugetul sa fac shopping la milano, la magazinul meu supermarketuit nu gasesc frunze de untisor pentru super fancy reteta prezentata in scris si poate ca sunt tone de alte exemple. Nu ma regasesc si gata si cred in acelasi timp ca femeia din Romania in general nu este asa.

Da, va multumesc, nu reprezint targetul dvs. dar cine il reprezinta atunci? Sunt foarte curioasa sa vad cate dintre cele care cumpara astfel de reviste sunt in afara sferei snobismului si chiar gasesc aceste foi utile. recunosc, sunt articole superbe, sunt fotografii superbe, dar atat.

Femeia romanca inca nu poate rosti un juramant de dragoste la altar, ci trebuie sa asculte ca de acum incolo tre sa fie umila si cuminte, supusa barbatului. Femeia din Romania inca mai este batuta. Femeia din Romania inca salveaza bani pentru ziua de maine. Femeia din Romania pune copiii si sotul pe primul loc, de multe ori lasandu-se pe sine. Femeia din Romania inca foloseste substanta rosie cand isi taie pielita unghilor pentru a arata `sanatoase` (proaspat ciopartite) Doamne cate exemple ar fi. Si culmea ca foarte putine caractere se regasesc in aceste reviste ale unui stil strain.

Oare cate suntem cele care isi pot cumpara bricheta de 17 milioane prezentata in Cosmopolitan si sa nu uitam de topul minunat de 8 milioane de la mai stiu ce magazin centristocurestean, ca apoi sa mai aiba bani de studii, casa, mancare si toate cele care ne tin si ne fac sa fim ceea ce suntem. Oare cate dintre noi, sunt romancele cool, trendy, fashion addict din reviste?

4 Responses to “Agonie si cool-isme pe .ro”


 1. 1 despremere Iunie 20, 2007 la 7:48 pm

  „nu pot decat sa apreciez pozitiv opinia autoarei. sa fie o revolta a femeii care doreste sa se reinventeze, dincolo de cratita? este vina barbatului, vina industirie de consum sau vina fiecaruia dintre noi?”…

 2. 2 Femeia din Romania Iunie 26, 2007 la 5:19 pm

  Draga mea,

  Dincolo de o atitudine corecta si admirabila fata de capitalismul degenerat din Romania si fata de pozitia precara a femeii in societatea autohtona, nu pot sa nu observ cool-isme si snobiste exprimari engleziste chiar in articolul tau: „salveaza bani”? Serios? De la ce ii salveaza? De la inec? „Foarte putine caractere”? Din limba romana / engleza sau din psihologie?

  Tot respectul pentru pozitia luata. Mai putin pentru atentia acordata articolului si blogului in sine. Vorbesti de stilul strain ca ceva rau si totusi acest articol este imbibat de stil strain.

  Ca tot veni vorba, „sometimes is hard to be a woman” nu prea are sens. Poate ai vrut sa spui „sometimes it’s / it is hard to be a woman”. In cele din urma poate ca tocmai asta este problema: o incompatibilitate fundamentala intre stilul pe care ni-l dorim si cel pe care il avem. Ma refer aici la noi toate. Imi pare rau sa iti spun asta, dar tu, in mod evident, nu esti o exceptie.

 3. 3 Eu Iunie 26, 2007 la 6:26 pm

  Multumesc pentru atentionarea din logo, e greseala mea.

  Poate ca si la faza cu salvatul banilor, ar fi trebuit sa spun `scompseste` cum se mai zice prin Ardeal. Sau poate ca ghilimele in jurul salvatului, ar fi fost colacul de salvare pentru a se intelege sensul.
  Caractere, poate ca indivizi cu trasaturi psihice complexe sau chiar individualitati.
  Nu blamez stilul strain, il chiar iubesc, dar poate la un alt nivel.
  Poate ca pana la urma ai dreptate cu incompatibilitatea stilurilor, asta pare a fi problema si ma bucur ca nu fac exceptie, pentru ca stilul pe care il am nu este desavarsit si muncesc (nu in sensul de munca agricola) sa il imbunatatesc, sa il descopar, descoperindu-ma.
  Poate ca uneori trebuie sa vedem putin peste sensul evident al cuvintelor, pentru ca rezumandu-ne la `suprafata`, pierdem uneori din esenta lucrurilor.
  Multumesc inca o data.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Sustin `Nu e poveste`

Ce pregatim la cratita

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: