Prima insemnare la fel de tanara ca si virginitatea

Cea mai tanara insemnare trebuie sa aiba si un subiect pe masura. Iar subiectul zilei pare a fi virginitatea.
Domnii de la Noi2 (a nu se intelege ca acest Noi2 este un cuplu de barbati, e vorba despre site), au lansat dupa o cercetare prealabila un comunicat de presa care ne zice ca 17% dintre respondenti si-au inceput viata sexuala la o varsta mai frageda decat odata fragedul 15 ani.
Poate ca nu acest rezultat este singurul care merita analizat ci si faptul ca au avut 2.500 de participanti, in conditiile in care la un poll asemanator, dar legat de alt subiect de abia gasesti cateva sute de binevoitori care sa dea cu parerea.

E un semn al dezinhibarii tinerilor romani, al democratiei de sorginte libertina. Atat si la nivel al comunicarii, cat si la nivel al actiunilor. Dar este oare si la nivel al responsabilitatii sociale? Hai ca poate am mers prea departe…cred ca ar trebui sa pornim de la `guma care sterge SIDA` si la povestiri despre sarcina si boli, metabolism si anatomie.
Cat de mult constientizeaza o fata la 11-12 ani ce implicatii are o relatie sexuala in conditiile in care scoala nu ii ofera informatii, iar parintii dintr-o generatie mai recenta decat cea pasoptista dar poate la fel de ingradita din punct de vedere al comunicarii, cum spuneam, acesti parinti evita discutiile sau le mentin la nivel de `sa nu te prind cu baieti` sau `la ora 8 esti in casa`, `fetele cuminti ca tine nu au voie cu toti golanii` si cred ca sunt multe formule de amintit.
Ce facem cu numarul mare de tinere, adica `pubertine` care apeleaza la servicii ginecologice sau chiar mai mult, le gasim pe paturile maternitatilor? Avem noi puterea de a recupera `raul` produs de aceasta democratie media, de libertatea inteleasa prost de unii, de lacunele educatiei parentale?

Scoala (si sistemul educational) se pare ca nu are ca target acesti copii, adica oamenii din minister la varsta lor nu s-au gandit ca acesti `copii` sunt atat de `dezghetati` si cu strangere de inima de abia au introdus unele ore in programul liceelor. Parintii, foarte putini la numar au o relatie de prietenie cu odraslele lor, iar copiii de cele mai multe ori vor sa scape de sub tutela lor, pentru a gusta libertatea.

Ce facem cu copilaria? Ce facem cu inocenta? Ce facem cu virginitatea naiva si frumusetea ei sentimentala si afectiva? O rugam sa ridice mana daca are ceva de spus!

0 Responses to “Prima insemnare la fel de tanara ca si virginitatea”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Sustin `Nu e poveste`

Ce pregatim la cratita

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: